10 Tips voor thuiswerken

Oké, hoe ga je dat doen…. Lukt het thuiswerken je al amper mét de kinderen en huiswerk. Hoe ga je dat dan de komende weken doen met de vakantie?! Met het accepteren dat het ‘is zoals het is’ kan er al veel meer rust komen. Het is gewoon een gekke tijd en iedereen heeft het hier lastig mee. Alles wat je kunt doen is dus mooi meegenomen. Dus voel je gesteund! Hier mijn 6 tips!

migusti health thuiswerken

1. Werk met tijdblokken

Mijn kinderen – en ik eigenlijk ook – vinden het heerlijk om te weten wat er kan en wat er van ze verwacht wordt. Geef duidelijk aan wat de rust en de niet-storen momenten zijn. Ook wanneer het tijd is voor klusjes/actie! Maak de tijdsblokken niet te lang, want bewezen is dat na 20 minuten de spanningsboog alweer zakt. Pak dus maximaal 1,5 uur per blok. Misschien kun je zelf nog wat spelen met tijd? Bijvoorbeeld iets eerder wat of of juist in de avond wat doen. Kijk wel uit, je moet nog wel ff mee in deze gekke periode, dus denk om jezelf!

2. Wees wat milder met jouw regels

Krijg je jouw werk toch niet af? Heeft je dochter die opgave nou weer niet gemaakt en neemt ze wel pauze? Zit je zoon iets te lang achter de PlayStation? Tja… dat is dan nu even zo. Niemand zal er echt psychische schade aan overhouden en je leidinggevende / collega heeft hier ook begrip voor. Je strakke discipline zal na deze periode weer zegevieren!

3. Laat dingen los

Als moeder sta je altijd “aan” en schiet je op als er hulp nodig is. Vooral in deze periode kun je dit niet allemaal alleen. Verdeel je werk met je partner (als die er is), schakel een ouder broer of zus van het kind in als 1e vraagbaak of geef duidelijk aan wanneer je tijd hebt. Er gaat echt niemand dood (op dát moment, al lijkt het soms van wel 😉 ), dus het kan best even wachten.

4. Blijf praten

Voor zowel werk als privé is het heel fijn om je hart te kunnen luchten. Praat dus (online) met vriendinnen, andere moeders van school, leraren, collega’s en je leidinggevende over de voor- & nadelen van het thuiswerken. Geef duidelijk aan waar je tegenaan loopt, misschien heeft iemand dat ook ervaren en een geweldige oplossing. Echt waar, het voelt stukken beter, want de oplossing zit vaak al in jezelf! Deze tijd gaat echt om verbondenheid, dus een gratis en vrijblijvend coachingsgesprek mag altijd!

5. Gebruik YouTube, apps en websites

Je kunt zoveel leren van instructiefilmpjes op YouTube! En apps die je helpen structuur of rust te geven bij het thuiswerken. Ook komen er vanuit sportscholen en scholen van allerlei leuke challenges & activiteiten etc. Doe er je voordeel mee. Jij bent er klaar voor!

6. Zorg voor een positieve ervaring van deze tijd

Hoe lastig het ook allemaal is, zorg ervoor dat jullie dicht bij elkaar blijven en leuke momenten houden om op terug te kijken. Ga lekker naar buiten, beweeg en geniet van het lekkere weer.

Mijn persoonlijke leestips:

Belangrijk nabrandertje!

Ik heb de eer gehad om mijn blogs te mogen schrijven over en met inspirerende levensgenieters op allerlei gebieden, zoals Mindlift, DearGoodMorning, Foodsisters, Project Gezond, Psychologie Magazine & Trisha Neve, 999 games, Brenda Kookt, Baja Bikes fietstours, etc. Allemaal ondernemers met een mooi product, bedankt daarvoor guys!

Tips

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een reactie

Winkelwagen