9 tips voor een leuker leven

We hebben het allemaal erg druk met van alles en nog wat. Daardoor vliegt de tijd de tijd voorbij. Ik had me voorgenomen erg te genieten van de vakantie (want de kinderen waren een tijdje bij hun vader). Maar ik heb helaas weinig ‘me-time’ gehad. Dus even terug naar deze 9 tips voor een leuker leven.

1. Kijk om je heen

Zie je wat er om je heen allemaal gebeurt? Mensen die voorbij lopen, kinderen die spelen en stelletjes die lachen. Verstop je niet steeds achter je laptop, mobiel of muziek in je oren. Doe mee en kijk om je heen!

2. Voel

Je gelukkig denken, lukt niet. Je kunt je wel heel goed gelukkig voelen. Kijk eens waar jij een gelukkig gevoel van krijgt. Ik bijvoorbeeld al van die lekkere geuren bij de bakker…

3. Skip multi-tasken

Het is namelijk niet effectief en gewoon de focus op 1 dingen houden werkt echt relaxter (en het gaat minder snel fout). Niet eten achter de laptop dus, of tv kijken en een gesprek voeren met je kids. Doe één ding tegelijk.

4. Vertraag

Ben je dat gehaaste gevoel ook niet zat? Loop eens rustig naar die andere afdeling op je werk. Fiets rustig naar school (en ga dus op tijd weg). Eet gezellig en langzaam met het gezin. Heerlijk!

5. Lach

Het leven is echt zoveel mooier als we lachen. We zien ook alles gelijk door een rozere bril. Hoe voel jij je als er iemand naar jou lacht? Glimlach vandaag eens vriendelijk naar 3 mensen….

6. Does lief

Hoe vaak geef jij iemand een compliment? En hoe voel je je als je er zelf een krijgt? Wees aardig voor anderen, maar ook voor jezelf. Houd de deur eens open voor een ander en trakteer jezelf ook eens op een heerlijke lunch als je hard gesport hebt.

7. Leef nu

Piekeren en het herkauwen van het verleden zorgen ervoor dat we niet optimaal gelukkig leven. Stel verwachtingen bij. Je kunt niet overal op voorbereid zijn. Komt tijd, komt raad. Heb vertrouwen in jezelf. Leef het moment en droom af en toe lekker weg, maar hou het hier!

8. Relax

Met onze volle agenda’s is er vaak geen minuutje meer vrij. Dat voorbeeld geven wij ook door aan onze kinderen. Laat alles eens even vallen en ontspan. Doe gewoon eens even helemaal niets. Hoe gek is dat?! Vaak komen dan de mooiste dingen omhoog borrelen…..

9. Vergeef

We zijn streng voor onszelf, maar nog strenger voor anderen bij het maken van ‘fouten’. Deze negatieve leefstijl kost je veel energie. En je hebt er ook helemaal niets aan, want je staat jezelf in de weg bij het aangaan van een ‘nieuw avontuur’. Wees niet te streng, leer er juist van en parkeer het. (Vergeven betekent niet dat je ergens oké mee bent, maar dat je het een plekje geeft)

Welke vind jij belangrijk?

Ondertussen zitten deze 9 tips aardig in mijn hoofd, maar betrapt mezelf er wel op dat ik snel weer wat door het leven sjees. Heerlijk dus deze tips om een lekker leven (en dus gelukkiger) leven te hebben. Welke 3 vind jij het belangrijkst?

Belangrijk nabrandertje!

Ik heb de eer gehad om mijn blogs te mogen schrijven over en met inspirerende levensgenieters op allerlei gebieden, zoals MindliftDearGoodMorningFoodsistersProject GezondPsychologie Magazine & Trisha Neve999 gamesBrenda KooktBaja Bikes fietstours, etc. Allemaal ondernemers met een mooi product, bedankt daarvoor guys!

Tips

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een reactie

Scroll naar boven