Challenge: In 5 dagen naar een betere werk-privé balans

Zit jij ‘s avonds weer veel achter de werklaptop en heb jij weinig tijd om te ontspannen en op te laden? Klaagt jouw gezin dat je te vaak met jouw werk bezig bent? Hoe staat het eigenlijk met jouw werk en privé balans?

migusti health werk prive balans

Aangezien ik het zelf best lastig vind om die balans goed te bewaren, heb ik wat bedacht! Wil je aan de slag om weer even scherp te krijgen waarom je doet wat je doet? Doe dan mee met deze werk-privé challenge om elke dag (5 werkdagen lang) een stapje te nemen, zodat je die focus weer hebt!

Focus dag 1: Plannen

Vanaf vandaag kijk je per werkdag naar wat je die dag zeker af zou willen krijgen. Plan niet teveel en neem de tijd. Er komt namelijk toch vaak wat tussen. Om met een lekker gevoel naar huis te gaan, wil je zeker een top 3 kunnen wegstrepen. De rest is dan weer voor morgen.

Focus dag 2: Afronden en stoppen

Er komt een stapje bij…. Vanaf vandaag ga je afronden en stoppen! Dat is minimaal een half uur voordat je naar huis gaat. Maak aan het einde van je werkdag een lijstje waar je de volgende dag mee gaat starten. Dat geeft je een heerlijk afrondend gevoel. Thuis kan je dan je werk los laten en kan die telefoon met mail / berichten lekker onaangeraakt blijven. De werkdag zit er echt op! 

Focus dag 3: Relax

Belangrijk volgende stap voor de focus. Denk aan ontspanning, zowel op werk als thuis! Ook bewegen is een goede manier om juist weer energie te krijgen en je hoofd leeg te maken. Maak een wandeling tijdens de pauze, werk eens vanuit huis als dat kan, fiets lekker naar je werk en terug, ga ‘s avonds sporten, of neem thuis eerst een lekker bad. 

Focus dag 4: Prioriteiten stellen

Leer je zelf deze stap goed aan. Prioriteer: Wat vind jij echt belangrijk om te doen? Waar ga je jouw tijd en energie insteken, zodat het jou ook echt wat oplevert. Balans daarin is voor iedereen anders. De een houdt van werken, de ander is liever thuis. Beslis daarom zelf hoe jou balans goed is en welke top 5 jij eigenlijk hebt. Zo is het veel makkelijker om prioriteiten te stellen. Schrijf jouw top 5 eens op….!

Focus dag 5: Samenwerken

Kijk deze dag eens goed om je heen. Met collega’s samenwerken zorgt voor momenten van sparren, maar ook (persoonlijke) dingen delen en gezelligheid. Daarbij kunnen jullie elkaar helpen, als het bij de ander vrij druk is, maar Nee-zeggen (om je tegen een te zware werklast te beschermen) is ook een optie. Let op! Niet alles hoeft een 10 te zijn of moet nú, vraag door naar het doel en ga soms gewoon voor die 8.

En?

Ben natuurlijk heel nieuw benieuwd of dit herkenbaar voor je is en of deze 5 focusdagen ook voor jou werken! Ik ben zelf heel blij met deze aanpak, dan staat het weer even scherp op mijn netvlies, heerlijk! En wat werkt er voor jou?

Belangrijk nabrandertje!

Ik heb de eer gehad om mijn blogs te mogen schrijven over en met inspirerende levensgenieters op allerlei gebieden, zoals Mindlift, DearGoodMorning, Foodsisters, Project Gezond, Psychologie Magazine & Trisha Neve, 999 games, Brenda Kookt, Baja Bikes fietstours, etc. Allemaal ondernemers met een mooi product, bedankt daarvoor guys!

Tips

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een reactie

Scroll naar boven