Hoe staat het met jouw emotionele bankrekening?

Wat is de balans op jouw emotionele bankrekening? Ken je dat…..De ene keer heb ik een kort lontje en kan ik niets hebben of komt alles negatief binnen. De andere keer wuif ik alles makkelijk weg en schud ik het ‘als een endje’ van me af. Ben ik dat 2 verschillende types ofzo, waarom is dat? Als ik lekker in mijn vel zit is mijn ‘veerkracht’ gewoon veel beter, maar hoe werkt dat dan?

Wat is die emotionele bankrekening dan precies?

Al jouw emotie, liefde en vertrouwen is een soort bankrekening. Iemand kan daarop ‘storten’ door iets liefs voor je te doen op deze gebieden. Maar iemand kan ook wat ‘opnemen’ door iets gemeens / niet leuks uit te halen met je. De hoogte van de rekening schommelt dus steeds. Er gaat af en er

Hoe meer ‘balans’ je hebt gekregen door liefde / vertrouwen, hoe steviger jij in jouw schoenen staat. Als er weinig aandacht aan je wordt geschonken, kan je zelfs in het rood staan!

Hoe staat het bij jou?

Check eens bij jezelf hoe het staat met jouw emotionele bankrekening. En draai het daarna eens om! Hoe staat het met jouw ‘stortingen’ op de bankrekeningen van een ander? Natuurlijk bepaal je zelf hoeveel je stort en opneemt, maar sta er eens bij stil!

Leuke anecdote

Tijdens de drukke feestdagen in Amsterdam wilde mijn dochter en ik naar de wc voordat we met de trein gingen. In een restaurant vroegen we of dat mocht. “Nou, dat is alleen voor gasten”……na lange pauze en wat zielige blikken van mijn kant….”Vooruit dan maar”. Natuurlijk gaf ik met veel plezier €10 toen we weer naar buiten gingen. Heerlijk dat verbaasde gezicht. “Omdat je toch voor ons een uitzondering maakt”, zei ik. Had zij ook weer een leuk verhaal 😉

Tips

Geef een reactie

Scroll naar boven