Interessante inzichten in deze gekke tijd

Je hoort iedereen strugglen, want na 4 weken zit de reality-check er wel goed in. Het is allemaal anders, flink aanpoten en het blijft nog wel even zo. Door fit en gezond te blijven en het vooral samen goed te hebben, geeft deze periode ons eigenlijk veel extra inzichten. Herkenbaar?

Sterk & gezond blijven

Als gezin houden we ons braaf aan de regels en dat gaat ons nog goed af. Ik merk dat ik het lastig vind als anderen dat niet doen, want ik wil dat deze periode niet extra lang wordt. Dus je aan de afspraken houden en fit en gezond te blijven is hier belangrijk.

Wij werken aan een sterk immuunsysteem, wat betekent lekker buiten zijn (al is dit dan vaak in de tuin), gezond eten, ontspannen en goed slapen. Ondanks dat het wel even flink wennen is en blijft, hebben we toch veel nieuwe dingen gedaan en geleerd.

(Huis)werk

De grootste impact heeft de combinatie van thuiswerken met het huiswerk en lesgeven aan de kinderen. Ik hoorde op allerlei sociale mediakanalen dat mensen begonnen met een cursus Spaans, pianospelen of jongleren. Dat klinkt geweldig, maar ik weet eigenlijk niet waar ik de tijd vandaan moet halen.

Ze zitten alle 4 op een andere school en leren met andere methodes dan wij vroeger. De oudste van 19 red zich wel! Voor die andere 3 moet je er dus echt even helemaal induiken. ‘Dat doet de docent dus nooit zo’, krijg ik regelmatig naar m’n hoofd geslingerd. Ik stond daar nooit bij stil, wat een werk. En respect voor de leraren. We werken nu met een schema en dit geeft gelukkig steeds meer rust.

Bewegen

Al die mobiele apparaten zijn super, ik zou de hele dag rustig thuis kunnen werken. Maar dat wil ik niet. Ik vind de hele tijd op een scherm kijken best vermoeiend, ook dat online vergaderen. Het is echt wennen aan een nieuwe nieuwe manier van werken.

In het schema dat we gemaakt hebben, ben ik in de ochtend ben ik niet beschikbaar voor de kinderen (voor zover dat lukt). We zijn dan allemaal aan ons werk. Lunchen doen we wel samen. Daarna lekker wandelen, fietsen, een work-out in de tuin of gewoon even springen op de trampoline. Er wordt genoeg gedaan vanuit de sportclubs en online, dus ideetjes genoeg.

Het is eigenlijk wel leuk om zo samen bezig te zijn. Dit motiveert me enorm om een voorbeeld voor ze te zijn (al willen ze het liefste hangen) en samen fit te blijven.

Eten

Dat deze weken op vakantie lijken, is verwarrend. Zo werd er elke dag om chips gevraagd, namen wij met dat lekkere vaker een wijntje en hadden zij weer een colaatje te pakken. Om er voor de kinderen, en stiekem ook voor ons, toch wat meer structuur in te brengen, werd een eet-schema gemaakt. Het blijkt heerlijk te zijn om te weten wat je deze week te wachten staat, toch die behoefte aan structuur. De kinderen denken en koken mee en hebben nog nooit zoveel met succes op tafel gezet. En ja, zelfs hun eigen gezonde creaties!

Slapen

En wij slapen allemaal zo lekker. Jullie ook? Ondanks dat ons leven zich eigenlijk in een mini-wereld afspeelt. We gaan op de normale tijd naar bed en er op tijd weer uit. Dit werkt voor ons kennelijk heel goed. Wij zijn allemaal lekker energiek, waar we in de vakantie nog wel eens sloom of suf zijn. Dat ritme heeft dus veel voordelen voor ons lijf.

Na een (paas)weekend vol met online videoborrels, speurtochten, ‘paaseieren de boules’, een zelfgemaakte escaperoom (dochter) en Zweeds pesten ben ik wel weer aan mijn rust toe, zeg. Ben me bewust van deze heerlijke luxe hoor, we hebben het eigenlijk hartstikke goed hier en daar staan we zeker bij stil!

Geef een reactie

Scroll naar boven