Dit noten-vruchtenbrood recept van de Foodsisters is een recept voor een goed vullend brood. Lekker door de rozijnen, cranberries en notenmix. Zo neem ik dit vaak als lunch of gewoon als tussendoortje. Met twee plakjes van dit notenbrood, heb ik dan vervolgens heel lang geen trek meer. Het is snel en makkelijk te maken. Ik vind dat zelf perfect, want met 3 kids en een drukke baan is dat voor mij in ieder geval wel een vereiste.
Leuke anekdote: Dit noten-vruchtenbrood wordt al gepakt als ie net (en dus nog loei-heet) uit de oven komt. Dit was een van mijn eerste probeer-baksels en ik heb nu – met behulp van de Foodsisters een perfect recept gemaakt. Iedereen in huis vindt dit brood erg lekker. Het gaat dus af en toe (ja ja, moet ook niet te gek natuurlijk) mee naar school. En ik ben tenslotte al blij met wat minder suiker voor ze, top dus! Zeker een aanrader, baksu en eetsu!
Recept
OVEN: 180 graden | TIJD: 40 min
Dit heb je nodig voor 1 brood (10 plakjes):
- 50 gram amandelmeel
- 50 gr zonnebloempitten
- 45 gram hazelnoten
- 75 gram rozijnen
- 50 gram amandelen
- 50 g pistachenoten
- 1/2 tl zout
- 3 eieren
- 40 gr sesamzaadjes
- 2 el olijfolie
- Cakevorm: 16 cm
Aan de slag!
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar met een spatel in een grote kom.
- Bedek de bakvorm met bakpapier. Vul de bakvorm met het zaden mengsel. Druk goed aan.
- Bak het brood op 180 graden voor 40 minuten in de oven.
- Vervolgens halen we het brood uit de oven.
- Na het afkoelen, kun je het brood gaan snijden.
Na dit noten-vruchtenbrood op zoek naar meer inspiratie?
Veel recepten die ik lekker vind, verzamel ik op mijn websites. Deze haal ik van verschillende plekken vandaan. Zoveel heerlijke gerechten en inspirerende foodies te vinden! Heb jij nog een lekker recept of tip, laat het me weten!
Tips
- Foodsisters: gratis koolhydraatarme weekmenu te downloaden
- Foodsisters: Hoe werkt intermittent fasting