5 dingen die je kunt doen als sportschool dicht is

In de zomervakantie was mijn sportschool twee weken dicht en dan ging ik ook nog zelf vakantie, nou daar gaat mijn hele conditie. 5 weken niets? Nadat mijn grote moment van zieligheid – Hoe ga ik dit doen dan? – voorbij was gedreven, kwam ik tot een super inzicht!

migusti gezondheid sporten

1. Sport-detox

Gewoon heerlijk opgaan in jouw vakantie moment en ab-so-luut ook helemaal niets aan sport doen, geen sport kijken en er zelfs niet aan denken. Gun jezelf deze tijd om even volkomen tot rust te komen en pak lekker een boek of ga eindelijk dat fotoalbum van je dochter eens digitaal in elkaar zetten. Waar was je gebleven….ohja…..1e verjaardag had je toen geordend.

2. Andere sportscholen bezoeken

Kijk de komende twee weken eens om je heen kijken. Gewoon eens wat anders proberen. Ga naar andere sportscholen toe, neem proeflessen en probeer eens sporten die je nog nooit eerder hebt gedaan. Zo was ik deze 5 weken aan het suppen, spinnen, bungy-work-outen (is dat een werkwoord?), cross-fit trainen, kangoojumpen, mindful-walken en power yoga aan het doen. Sleur iemand mee natuurlijk, want gedeeld leed is veel leuker!

Als jullie het leuk vinden, vertel ik daar nog wel een keer wat meer over….:-)

3. Buitensporten

Ga lekker naar buiten, want wandelen, fietsen, hardlopen of mountainbiken kost verder weinig qua abonnement. Op zondagochtend 10 uur stond ik in het Streekbos, want het was het tijd voor BootCamp buiten. Het weer was niet echt heel prettig. Het was vrij nat en het had net geregend, maar het mocht de pret niet drukken. Flink aan de slag met wat conditie en kracht (net als in de sportschool). Deze totale body work-out schud je lijf echt wakker. In de buitenlucht wordt je hoofd lekker fris en heb je daarna weer jouw focus terug.

4. Thuis sporten

Je hebt online op YouTube, via sociale media en verschillende apps op jouw smartphone en bijv. via de FitBit Coach leuke work-outs die op dat moment bij je passen. Zo is een korte HIT-training een goede manier om de dag te beginnen. Je hoeft niet altijd een uur bezig te zijn, als je maar jouw lijf even ‘aan’ zet, zodat je die energie voelt stromen.

Mijn favoriet op dit moment is de Tabata van Inger in Dubai!
Deze doe ik dan meestal 2 x en wissel die 2e keer soms met wat gewichtjes & elastiek (gewoon bij de Action) of een Hoelahoep.

5. Sporten => opruimen / schoonmaken

Ga aan de slag in je huis, heerlijk alles opruimen, schoonmaken en gooi die oude troep weg. Nadat ik mijn zoons kamer had uitgemest en de vloer stond te dweilen beneden, stond echt het zweet wel op mijn rug hoor. En je bent daarna dan ook zo trots! Hoe vaak ik dan even naar het resultaat kijk, haha, echt triest, helemaal blij. Dus dat is ook veel waard.

En jullie?

Van welke sport(en) doen jullie het liefst? Kijk je wel eens verder? Wissel je wel eens van sportschool? Ik wil het graag weten, leuk, dus reageer gerust hieronder!

Belangrijk nabrandertje!

Ik heb de eer gehad om mijn blogs te mogen schrijven over en met inspirerende levensgenieters op allerlei gebieden, zoals Mindlift, DearGoodMorning, Foodsisters, Project Gezond, Psychologie Magazine & Trisha Neve, 999 games, Brenda Kookt, Baja Bikes fietstours, etc. Allemaal ondernemers met een mooi product, bedankt daarvoor guys!

Tips

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een reactie

Scroll naar boven