5 tips om lekker te slapen

Goed uitgerust de dag beginnen is zoveel waard, maar hoe zorg je voor die heerlijke nachtrust. Hier dus 5 tips om lekker te kunnen slapen!

migusti gezondheid slapen

1. Mediteer

Door te mediteren of door te luisteren naar een van de veel meditaties-apps komt je lichaam in een ontspannen flow. Even aan niets denken… Is dat lastig voor je? Probeer dan de bodyscan te doen. Gewoon actief in je hoofd bewust even je hele lichaam even langs. Begin bij je tenen en ga dan zo stukje voor stukje omhoog. Wedden dat je het niet redt tot aan je hoofd….

2. Grootmoeders tips

Ze zeggen dat een opengesneden citroen naast je bed helpt. Door de geur van de citroen in de kamer wordt de ademhaling rustiger en dieper, wat de slaap bevordert. Ook het nemen van extra magnesium ervoor zorgt dat je lekkerder slaapt. Magnesium staat namelijk in contact met een belangrijke neurotransmitter die belangrijk is voor je slaap. Het proberen waard toch?

3. Scherm detox

Door het felle licht van de schermen, schop je het slaaphormoon in de war. Zet de schermen van jouw tablet of mobiel op slaapstand of op lage helderheid. Tv kijken heeft dit overigens minder. Je zit daar toch verder van af en komt anders binnen.

4. Activiteit

Het scheelt heel veel als je (ietwat) vermoed naar bed gaat. Niet te actief dus, want na intensief sporten, lig ik zelf nog een uur naar het plafond te staren. Lekker wandelen of een vrijpartij zorgt voor ontspannen in je bed stappen en heerlijk in te slapen.

5. Boek lezen

Alvast op tijd in je bed gaan liggen/zitten met een ouderwets boek, vind ik zelf heerlijk. Na een tijdje beginnen die letters te dansen en merk ik dat mijn ogen moe worden en kan ik heerlijk slapen.

Slaap meten

Omdat ik soms doodmoe weer wakker werd, wilde ik toch mijn slaap eens gaan bijhouden. Waarom was dat zo en hoeveel slaap voel ik met het beste bij? Met de Fitbit Charge 3, deze heb ik zelf, is dit heel makkelijk. Ook is er een leuk app voor Sleepcycle (betaald). Je ziet bij beiden heel duidelijk de verschillende slaapfases en hoeveel uur je hebt geslapen. Kan toch een hoop verklaren!

Belangrijk nabrandertje!

Ik heb de eer gehad om mijn blogs te mogen schrijven over en met inspirerende levensgenieters op allerlei gebieden, zoals Mindlift, DearGoodMorning, Foodsisters, Project Gezond, Psychologie Magazine & Trisha Neve, 999 games, Brenda Kookt, Baja Bikes fietstours, etc. Allemaal ondernemers met een mooi product, bedankt daarvoor guys!

Tips

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

1 gedachte over “5 tips om lekker te slapen”

Geef een reactie

Scroll naar boven