Review: Mindgym voor de superkrachten in je hoofd!

Wat is het onderwijs toch anders dan toen ik zelf op de basisschool zat. Sommige ontwikkelingen zijn wel wat positiever dan andere. Zo zijn de gelukslessen nieuw. Klonk erg zweverig, maar mede dankzij het Mindgym boek voor de superkrachten in je hoofd, heeft het ons veel inzichten gegeven en kun je mooi bij jouw kids aanhaken. Vandaar dat ik graag een review over Mindgym geef!

Eerste computers
Ik weet nog dat de directeur van mijn basisschool rond 1990 persoonlijk de klassen langs ging om te vertellen dat er computers in school waren. Per klas mochten er 3 kinderen op de nieuwe computers. En wat een geluk had ik, want ik was één van de gelukkigen! Toen ik achter het grote bakbeest plaatsnam, met het felblauwe scherm en de witte letters, voelde ik me zo trots. Wel 7 x keer typte ik mijn eigen naam op het scherm. Van de spanning ging ik even snel naar de wc. Toen ik terugkwam had mijn klasgenoot er ‘is gek’ achter getypt. Wat verdrietig was ik, want hoe kreeg ik dit nou weg. Mijn hele droommoment in duigen.

Overkill aan schermpjes

Nu hebben ze standaard een tablet of laptop om oefeningen op te doen. Ook is er een digibord met touchscreen en wordt er op karaoke-achtige manier meegezongen met hippe liedjes om Engels te leren. Maar is het niet allemaal teveel scherm? Zijn het niet wat veel prikkels? Een bekende neuroloog vertelde zich zorgen te maken over de balans tussen ‘aan’ en niet ‘aan’ staan van kinderen. Lekker buitenspelen is minstens zo belangrijk als geprikkeld worden van alles wat je ziet en hoort.

Op zoek naar je eigen geluk

Tegenwoordig hebben ze bij mijn jongste dochter ook gelukslessen op school. Daar leer je dingen over jezelf, wat jouw acties doen met anderen en hoe je daar dan weer mee om kunt gaan. Hadden wij dat maar gehad, dat zou mij veel tijd hebben bespaart 😉. Ik merk dat mijn dochter (9) aan tafel hele zinnige dingen zegt, zoals “Ik begrijp dat je boos bent. Dat had ik niet mogen doen. Maar als je dan harder tegen mij gaat praten, voel ik mij nog verdrietiger’. Wow…dat maakt impact en is gelijk weer een leermomentje voor mij als moeder.

Mindgym voor de superkrachten van je hoofd

Omdat ik het heel belangrijk vind, dat mijn kind gelukkig is en zich goed kan uiten, wilde ik daar wat meer mee. En zo kwam ik op het boek “Superkrachten in je hoofd”. Wouter de Jong, de schrijver, heeft voor volwassenen Mindgym geschreven en nu dus ook deze kindervariant. Geweldig, zeker een aanrader! Mijn dochter van 9 leert om te gaan met focus, durven dromen, omgaan met emoties, ‘nee’ zeggen en boosheid loslaten. Alle dingen waarvan ik als ouder nu wil, dat ík dit als kind al had geleerd. Met mooie opdrachten gaan we samen dit boek door. Voor mij dus ook heel leerzaam en het levert mooie momenten op samen. Toen de juf tijdens het oudergesprek zei “Wat een heerlijk gelukkig kind is het toch!”. Was ik heel trots….zij komt er wel!

Belangrijk nabrandertje!

Ik heb de eer gehad om mijn blogs te mogen schrijven over en met inspirerende levensgenieters op allerlei gebieden, zoals Mindlift, DearGoodMorning, Foodsisters, Project Gezond, Psychologie Magazine & Trisha Neve, 999 games, Brenda Kookt, Baja Bikes fietstours, etc. Allemaal ondernemers met een mooi product, bedankt daarvoor guys!

Tips

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een reactie

Scroll naar boven