Passief inkomen door affiliate marketing?

Het klinkt allemaal aantrekkelijk. Gewoon een percentage geld extra korting verdienen terwijl je online shopt (of iemand anders). Het is heel makkelijk om wat extra geld (terug) te verdienen met commissie door met je website gebruik te maken van affiliate marketing. Wel belangrijk dat je bepaalde zaken weet en geregeld hebt. Hier wat meer informatie over hoe het werkt en wat je hiervoor moet doen.

1. Wat is affiliate marketing (referals)?

Met affiliate marketing promoot jij diensten en producten van anderen bedrijven. Elke keer als jij iemand succesvol doorverwijst naar de website van een bedrijf (jouw affiliate) krijg jij een een vergoeding (commissie) betaald.

Hoe dit precies werkt?

Als je een product wilt promoten in jouw blogs, vlogs, socials of via jouw website als affiliate maak je hiervoor een affiliate link aan. Deze kun je aanmaken via (gratis) affiliate netwerken. Het makkelijkst is om je aan te melden op verschillende websites die dit makkelijk voor je kunnen regelen. Je wordt echt niet slapend rijk, maar het kan oplopen tot 100(-en) euro’s per jaar.

Mijn aanraders zijn:

 1. Tradetracker
  Door een code in je website te plaatsen, kun je met het aanmaken van unieke URLS makkelijk doorverwijzen naar bedrijven die zijn aangesloten bij deze affiliate. Je krijgt een leuke commissie. Zelfs als je het alleen voor je eigen gebruik zou doen, levert het al wat op. Het is het meest interessant om dit te promoten om anderen hier ook gebruik van te laten maken en zo meer (makkelijk) geld te kunnen verdienen.
 2. Bol.com
  Door het gebruik van een unieke code in bijvoorbeeld je vlog, kun je jouw lezers snel leiden naar een bol.com link van een boek, voorwerp of ander item. Dit loopt ongezien toch snel op.
 3. Euroclix
  Ik gebruik deze site vooral zelf voor mijn eigen gebruik. Op alles wat je besteld, kijk ik eerst of ik commissie krijg via deze website en vaak is dat het geval. Dit loopt ook snel op tot € 100 per jaar, dus waarom zou je je niet aanmelden….
 4. Booking.com
  Dit is vooral voor het reserveren van hotels en andere overnachtingen heel interessant. Ook al is het alleen maar voor je eigen gebruik. Als je deze links en plekken in jouw blogs of website ook nog benoemd, loopt dit bedrag ook al snel naar €100 per jaar. Simpele manier om dus wat extra’s te verdienen!

Als vervolgens iemand op jouw unieke affiliate link klikt en het product koopt, wordt deze verkoop automatisch geregistreerd en doorgegeven aan het affiliate netwerk. Het netwerk betaalt jou je verdiende commissie uit. Meestal zijn dit bedragen die opgespaard worden tot een rond bedrag, zoals €30, €50 of €100.

Waarom zou je een affiliate worden?

Affiliate worden is makkelijk en heeft toch wel veel voordelen. Het kost wel even wat tijd, maar……

 • Vrijheid: werken waar én wanneer je dat wilt, heerlijk toch. Alleen WiFi of internet nodig!
 • Geld verdienen terwijl je slaapt: Nou ja….het internet slaapt nooit. Dus je kunt wel 24/7 geld verdienen, maar het gaat mondjes maat. Maar toch….lekker extraatje!
 • Naast een (full-time) baan:  Je hebt een lekker zakcentje naarjouw baan door de affiliate marketing en het internet. Waarom niet?

Doe onderzoek….

Let op, je hebt misschien wel eens gehoord van SEO, zoekwoorden (krachttermen en emotionele woorden). Dit is belangrijke kennis. Zoekwoorden en zijn namelijk de krachtige woorden die door mensen ingetypt worden bij Google om oplossingen te vinden voor problemen die zij ervaren. Als jij met de juiste zoekwoorden goed scoort in Google zullen mensen op jouw website uitkomen en eerder tot aankoop overgaan via jouw affiliate links. Zo verdien jij geld.

Ik heb bijvoorbeeld een review geschreven over de Foodsisters: Intermittent Fasting. Een hot topic. Hier heb ik al tijden omzet door. En ik heb verder helemaal geen blogs over afvallen. Natuurlijk kan ik je hier uitleg over geven, zelf maak ik hier natuurlijk in mijn teksten ook gebruik van.

Een website maken om affiliate links te tonen

Het makkelijkste is om dit te doen op basis van je eigen website. Er is altijd wel iets dat een relatie heeft met jouw vakgebied of iets dat nu heel erg populair is. Zorg ervoor dat:

 • Je website actueel is en blijft
 • Je content blijft vernieuwen
 • Goede teksten aanwezig zijn voor een breed publiek
Scroll naar boven