Review: 30 seconds bordspel

Snelheid is belangrijk

Dat wij van spelletjes houden, is vast al opgevallen. Met al die fanatieke mensen hier, kan de spanning soms hoog oplopen. Herkenbaar? Of is dat eigenlijk niet meer van nu, de bordspellen zoals 30 seconds? Daarom van ons een review: 30 seconds bordspel!

Ruilbeurs

Toen wij hier kwamen wonen, zagen we allemaal mensen in de bieb zitten met speelgoed. Rommelmarkt, dachten we. Paar weken erna weer, dat is gek. Het bleek een speelgoedruilbeurs. Voor € 15,00 per jaar kun je elke 4 weken zowel binnen- als buitenspeelgoed lenen voor leeftijden tot ongeveer 16 jaar. Wat een uitvinding, want zo hebben wij veel spellen kunnen testen en bij succesverhalen de spellen ook gekocht. Zo hadden wij ook een maand het spel ‘30 Seconds’ geleend.

Denemarken

Tijdens onze laatste vakantie met zijn zessen, hadden wij weer een stapeltje spellen mee. Naast de altijd aanwezige dobbelstenen in mijn handtas, ook het schrijfblokje en een kaartspel. Zo is de wachttijd bij geen enkel restaurant te lang, perfect! Tijdens de nacht waar we met z’n allen in een kamer met stapelbedden zouden slapen, bleek de avond nog jong. Tijd voor een spelletje, dus ‘30 Seconds’ kwam op tafel. Een familiespel met verboden woorden, slimheid en snelheid…gezellig dus!

Fanatiek met het 30 seconds bordspel

De leeftijden werden verdeeld en de teams gemaakt. Het leek ons leuk de score bij te houden en ook de verliezers van elke ronde een ‘dare’ (uitdaging) te laten doen, zo zijn we dan ook wel weer. We startten de marathon. De eerste rondes waren heel grappig, we konden er geen genoeg van krijgen. Vervolgens wilde eigenlijk niemand meer verliezen. Het werd later, we werden steeds fanatieker en tegelijkertijd vermoeider en ongezelliger omdat de lange reis zijn tol begon te eisen. Uiteindelijk is het spel omgegooid door onze 6-jarige die de snelheid niet meer kon bijhouden en er helemaal klaar mee was. Gelukkig! Konden we eindelijk lekker gaan slapen.

Eindelijk…

Het heeft lang geduurd, maar opeens werd er rond kerst weer eens voorzichtig gepraat over dit spel. En hebben we het ook echt in huis gehaald. Het bleek, zoals vanouds, weer leuk en zelfs onze inmiddels 7-jarige kon het goed bijbenen. Ik vind het erg leuk dat wij allemaal van spelletjes houden, zou dat toch genetisch zijn bepaald? Of houden wij gewoon van ouderwets? Het maakt mij eigenlijk niet uit, want ik vind het heerlijk als we zo lekker aan het lachen zijn met elkaar rond de tafel.

Enthousiast en gelijk 30 seconds bestellen?

Belangrijk nabrandertje!

Ik heb de eer gehad om mijn blogs te mogen schrijven over en met inspirerende levensgenieters op allerlei gebieden, zoals Mindlift, DearGoodMorning, Foodsisters, Project Gezond, Psychologie Magazine & Trisha Neve, 999 games, Brenda Kookt, Baja Bikes fietstours, etc. Allemaal ondernemers met een mooi product, bedankt daarvoor guys!

Tips

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een reactie

Winkelwagen