Review: Kookboek SIMPEL – monsterlijk, beter en lekker!

Dat het voor veel ouders het een struggle is om hun kinderen gezond te laten eten, is een feit. Hoe kun je het nou zo leuk en gezond mogelijk maken. Wij gingen die uitdaging aan door deze recepten te bekijken en een review te schrijven over het kookboek SIMPEL!

Vroeger

Vanaf toen de eerste net geboren was, begon ik braaf allerlei groenten te koken en pureren, eigen gemaakte babyvoeding. Ik was zo trots op mezelf, maar echt lekker vonden ze het niet. Toen ik zelf een hapje nam, snapte ik dat, het was wel erg flauw en plakkerig. Dus toen haakte ik af en stapten we voor het gemak toch weer over op die heerlijk handige potjes. Het waren immers maar kleine porties, maar inmiddels zijn deze porties wel een stuk groter.

Iets nieuws: SIMPEL eten

Het leek me leuk om vaker iets nieuws te proberen, daarom hebben wij nog steeds op woensdag de gekke-recepten-dag. De kids kijken met spanning weer uit naar wat er op tafel komt. De ene keer blijkt het een blijvertje, de andere keer stemmen we het gerecht unaniem weg. Mijn zoon van 14 eet altijd al heerlijk mee en schuift alles eigenlijk wel naar binnen. Mijn dochter van 12 doet me denken aan mezelf. Ik was toch ook echt meer het broodtype en dat avondeten kon me gestolen worden. Mijn jongste van 7 eet nog miniporties, maar houdt wel van wat proberen, dus dat is stoer!

migusti review kookboek eten simpel

Lekker simpel

Maar ja, na al die P’s – waar ik zelf niet van hou – is er toch wel meer lekkers te maken, zonder dat het te ‘gezond’ wordt. Dus ging ik op zoek. En omdat ik het simpel wilde houden, was het bijna hilarisch dat het kookboek wat ik uitzocht ook SIMPEL heette. Hoe leuk was het om op zoveel manieren worteltjes, spruitjes of aardappels te maken. Zo ging ik met mijn dochters lekker aan de slag om een feta bietencake te maken. ….Ja echt! En hij bleek nog lekker ook. (Dat kan ik wel zeggen als zelfs mijn vriend vraagt of ie een stukje mee naar werk mag.)

Gezellig in de keuken

Wat ik zelf altijd zo leuk vind, is dat die meiden dan weer lekker enthousiast worden van eten. Alles is lekkerder als je er simpel zelf mee bezig bent geweest. Als je flink hebt geshopt, gesneden, gewassen en ingevet. Het is een echt grote-mensen kookboek, zeiden ze. Dus gingen ook zeer serieus aan de slag. Vooral het voorproeven blijkt een zeer speciaal recht. Zou het gelukt zijn?! Ze hebben zelf het boek alweer gepakt om een leuk gerecht voor woensdag uit te zoeken, dus die ligt klaar. Lekker simpel voor mij dus!

Boek gelijk bestellen?

Belangrijk nabrandertje!

Ik heb de eer gehad om mijn blogs te mogen schrijven over en met inspirerende levensgenieters op allerlei gebieden, zoals Mindlift, DearGoodMorning, Foodsisters, Project Gezond, Psychologie Magazine & Trisha Neve, 999 games, Brenda Kookt, Baja Bikes fietstours, etc. Allemaal ondernemers met een mooi product, bedankt daarvoor guys!

Tips

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Scroll naar boven