Review: Mindlift – mentale fitness voor ons moderne brein

Ik geef het eerlijk toe. Ik kán niet multi-tasken en ik wíl het ook niet. Altijd ontsnapt er iets aan de aandacht, waardoor ik geen fijn gevoel aan over hou aan het resultaat. Gelukkig staat hoe dit komt, haarfijn uitgelegd in het boek Mindlift: Mentale fitness voor het moderne brein. Heerlijk terecht dus, die focus houden.

Waarom ik Mindlift kocht

Ik word echt gek van continu al die prikkels om me heen. Mijn kinderen zijn dit al meer gewend, maar ik word er letterlijk moe van en ik verlies door alle drukte dan ook nog het overzicht. Met 3 kinderen, een bonuskind, een lieve partner (in crime), het huishouden en nu het thuiswerken met een minimaal sociaal leven, had ik behoeft aan wat tips. Daarbij wil ik ook graag weten hoe het zit. Ben ik hier alleen in? Hoe ga ik hier mee om? Reageer ik overdreven? Ik wilde graag meer achtergrond info en antwoord op mijn vragen. Gelukkig was daar dit boek……phew!

Waar gaat het boek Mindlift over?

In dit boek wordt op een heerlijk duidelijke manier uitgelegd hoe ons brein is opgebouwd, hoe wij er mee omgaan. En beter nog, ook hoe je jouw brein kunt verbeteren door het te trainen om hiermee om te gaan.

Lay-out, leestijd en visuals

De opzet in het boek vond ik verrassend uniek. Zelf ben ik visueel ingesteld, dus ook erg blij dat er na elke hoofdstuk en duidelijke visuele afsluiter (infographic of samenvattende tekening) is. Bij elke hoofdstuk staat ook aangegeven hoe lang de leestijd is. Heerlijk voor iemand die graag weet waar hij/zij aan toe is, iemand zoals ik dus :-).

Mijn eye-openers door Mindlift

Bij alles wat je leert, leest of hoort, blijft maar een gedeelte hangen. Daarom geef ik mijn eye-openers uit dit boek graag aan je mee. Ik merk dat ik blij word van het lezen van dit boek en wil deze tips (en die positieve energie) natuurlijk graag doorgeven.

Top 3 van belangrijkste focuspunten uit het boek Mindlift

  1. Dat je veranderingen echt klein moet houden, 1% per keer heeft de meeste kans op slagen
  2. De methodieken die je kunt gebruiken om ‘scherper’ te worden en die mentale fitness te behouden. Ook als je géén talent hebt voor iets (ja, ja, ik ben de koningin talentloos zijn) kun je er goed in worden. Er is dus hoop!
  3. Blijf je zelf bewust van deze geweldige machine in je hoofd die jou gezond, gelukkig en succesvol kan maken!

Gelijk bestellen?

Belangrijk nabrandertje!

Ik heb de eer gehad om mijn blogs te mogen schrijven over en met inspirerende levensgenieters op allerlei gebieden, zoals Mindlift, DearGoodMorning, Foodsisters, Project Gezond, Psychologie Magazine & Trisha Neve, 999 games, Brenda Kookt, Baja Bikes fietstours, etc. Allemaal ondernemers met een mooi product, bedankt daarvoor guys!

Tips

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een reactie

Scroll naar boven