Review: Project gezond kookboek TOP

Doordat ik de meeste van mijn dagen heb gevuld met werk en kids, blijft er weinig van die belangrijke me-time over. Daarbij is het fijn als we juist wat meer mét elkaar doen. Toch maar eens kijken naar de taakverdeling hier en kijken of Project Gezond met kan helpen. En wat een heerlijke recepten bleken dat!

migusti project gezond review top kookboek

Allemaal meehelpen door Project gezond

Het is misschien ook meer een dingetje van mezelf hoor, maar als ik na mijn 4 dagen werken thuis ben, vind ik het leuk om wat ‘gezelligs’ met elkaar te doen in plaats van de huishoudelijke klusjes. Steeds weer hetzelfde klusje en ook niet echt de dingen waar je nu je waardering uithaalt als moeder. De struggle tussen tijd voor mezelf of lekker even 1-op-1 met een kind of mijn partner, wordt soms overruled door een ouderavond, volle vaatwasser, huiswerk overhoring of die draai was die nu toch echt opgehangen moet worden. Maar ja…het hoort er wel bij.  Hoe kunnen we dit nu een beetje beter inrichten? Ik deel graag mijn ervaring met jullie dus een review van Project Gezond helpt om te kijken of dit jou ook helpt. We kunnen beter van elkaar leren, dan allemaal in dezelfde valkuilen stappen 😉

Oppassen … op elkaar

Toen het leuke sporthonk hier om de hoek aankondigde dat ze nu vanaf 18 uur lessen gingen geven, gaf dat een kans. Normaal ging ik later en miste ik een ‘instop’-moment met mijn jongste. Hoeft natuurlijk ook niet elke dag, maar omdat ik dan op dat moment voor mezelf koos, voelde dat toch een beetje slecht. Met deze extra les kan ik gelijk uit werk gaan sporten, de oudsten even op die jongste laten passen en haar zelf naar bed doen. Dat gaf veel mogelijkheden! Waarom zagen we die optie niet eerder. We gaan nu zelfs donderdag sámen sporten, die van 13 en 15 passen dan even op en wij hebben een moment voor onszelf. Zij verantwoordelijkheid en wij een fit lichaam 😉.

Helpen met koken – Project Gezond – TOP

Mijn vriendin zei dat haar dochter al zo lekker zelfstandig was, dus ik besprak die zelfstandigheid ook eens met mijn dochter van 13. “Nou, ik wil ook wel eens helemaal alleen koken hoor”, zei ze. Dus die hebben we gelijk benut. Zij kookt nu om de week, haar broer die andere week. Ze mogen zelf een gerecht uitkiezen, maar niet steeds hetzelfde. Hier dus een review vn mijn laatste kookboek-aanwinst “Top” van Project Gezond is dit heel makkelijk. Wat een lekker gezonde en makkelijke gerechten staan daarin zeg. Dus we hadden vanavond pita gyros met een salade. Ook de boodschappen daarvoor halen ze dan zelf, dus hoppa, weer wat tijdswinst voor ons. En zondagochtend beneden komen terwijl er heerlijke volkoren pancakes worden gebakken, is echt wel een verrassing hoor!

Hier die lekkere kookboeken, aanrader!!!

Baantje zoeken voor de pubers

Ze helpen al goed mee met de was, hun zusje uit school halen, de vaatwasser en de tafel dekken. Wel is het lastig om daarin de grens te vinden. Ze hoeven niet steeds te helpen, maar hebben op de een of andere manier naast hun school en sport zoveel tijd over voor hun schermpjes. Denk toch dat het tijd wordt dat ik ze wat meer ga stimuleren om betaalde klussen buitenshuis te zoeken. Lekker aan het werk en kijken wat ze mogen met hun leeftijd. Dat wordt mijn project deze maand. Jullie nog tips?

Tips

Geef een reactie

Scroll naar boven