Review: Boek ’99 leuke dingen om met je kinderen te doen’.

Kinderen rond de 12 – 14 willen in die pre-pubers fase toch echt geen kleine kinderdingen meer doen. En die van bijna 19 haakt al standaard af. Maakt het wel eens lastig met verschillende leeftijden hier als we iets gaan doen of ergens heen willen. Hoe zorg ik dat iedereen krijgt wat ie verdient en we samen gewoon lol hebben?

Iedereen aan de beurt?

Als jongste van 7 jaar wil je groot zijn, maar je blijft voor die oudsten toch altijd klein. Ik merk ook dat het bij haar toch anders gaat. We hebben immers alles al meerdere keren met die oudsten ondernomen. Ben toch stiekem ook wel klaar met dat gekrijs in die ballenbak, dat te warme peuterbadje in het zwembad en het opboksen tegen wie de leukste traktatie voor zijn kind heeft gemaakt dit jaar. Beetje schuldgevoel, want ik wil wel dat ook de jongste alles meemaakt, beleeft en niet te snel groot en zelfstandig wordt.

Prank!

Ik vind het leuk om echt samen wat met haar te doen. Soms zit ze gewoon heerlijk alleen filmpjes te kijken op YouTube. Zielig of gemakzuchtig van mij? Eerst dacht ik van wel, maar dit bleek plots creativiteit aan te boren. Ze had namelijk een video gevonden over het pranken van je vader. Samen met mij als handlanger smeedden we complot om haar bonus-vader in de maling te nemen. Heel onschuldig, maar super spannend natuurlijk. Philip speelde het keurig en vol overtuiging mee. Stiekem blauwe kleurstof op de tandenborstel, cola werd bronwater met sojasaus, shampoo werd vervangen door limonade, drol van ontbijtkoek, zout in de koffie, sambal tussen een broodje, etc. Wat een heerlijk simpele manier om even lekker te lachen met elkaar.

Bucketlist

Ik wil meer van die leuke dingen met haar alleen doen, maar heb geen zin in dat scherm steeds om iets op te zoeken. Toen viel mijn oog op een leuk boekje “99 leuke dingen om met je kind te doen” (Lantaarn publishers) een soort bucketlist voor kinderen. Ik heb het haar cadeau gedaan en het was gelijk een hit. Ze geeft in het boekje keurig aan wat we gedaan hebben en wanneer.

Leuk voor later. En die oudsten? Die willen ook opeens meedoen. Ik zal niet teveel verklappen, maar van het samen belletje trekken, ging mijn hartslag toch wel flink omhoog hoor. Niets meer gewend! En die leuke en gekke foto’s hangen nu op ons prikbord. Ik zeg maar zo: ”Beter goed gejat…..”

Wordt vervolgd

De ideetjes van het boekje zijn simpel en origineel en het leuke is….je wordt zelf steeds inventiever! Jaja, het verbaasde mij ook. Zoals het plaatje hierboven al laat zien, wij hebben nummer 100 gevonden. Maak je eigen pijl & boog met takken uit het bos (eerst even wandelen dus) en doe een wedstrijd wie het verst kan schieten. En dan wil ik toch weer winnen…..

Boek bestellen?

Ook enthousiast geworden, bekijk dan de links hieronder. Helaas is dit boek niet meer te koop, maar hieronder een leuke variant.

Belangrijk nabrandertje!

Ik heb de eer gehad om mijn blogs te mogen schrijven over en met inspirerende levensgenieters op allerlei gebieden, zoals Mindlift, DearGoodMorning, Foodsisters, Project Gezond, Psychologie Magazine & Trisha Neve, 999 games, Brenda Kookt, Baja Bikes fietstours, etc. Allemaal ondernemers met een mooi product, bedankt daarvoor guys!

Tips

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een reactie

Scroll naar boven