Review: Intermittent Fasting met de Foodsisters, verrassend snel gezonder?

Inter-wáttu? Er wordt steeds meer over gesproken, maar wat is het nou precies? Ik legde mijn net nieuw bestelde boek van Sonja Bakker opzij, en besloot – omdat ik toch wel beetje tegen het ‘lijnen’ opzag – eens te gaan zoeken op deze term, ‘intermittent fasting’ ook wel ’vasten’.

Knop om

Eenmaal een beetje geprikkeld door dit fenomeen, maar weer los gelaten (ja, rubberen ruggengraat, ik weet het), hoorde ik tijdens ons eerste Healthy Fest hier weer veel over. Er was een lezing, gegeven door drie geweldige inspirerende heren (o.a Richard de Leth, Kasper van der Meulen & Roel Hermans, die mij vertelde hoe lastig het is om je gedrag te veranderen, hoe je heel gezond kunt leven en dat je eigenlijk sterker bent en minder nodig hebt dan je denkt. Toen ging bij mij de knop om, dit ga ik uitzoeken, maar hoe pak ik dat dan precies aan?

Eureka!

Intermittent fasting foodsisters migusti

En gelukkig was daar mijn antwoord… Het intermittent fasting kookboek van de Foodsisters. In dit inspirerende boek worden de 4 verschillende methodes duidelijk uitgelegd. Hoe ga je dan op deze manier leven, eten & afvallen. Ik kende deze dames al wel van wat lekkere recepten, maar dat ze hier ook kennis van het hadden, dat wist ik niet. Leuke verrassing dus!

Even lezen….

Toen ik het boek in huis had ben ik eerst lekker gaan lezen. Het boek leest makkelijk weg en je leert op eenvoudige wijze welke methoden er zijn en wat er bij jou past. Ze leggen uit waarom je lichaam reageert op bepaalde producten of momenten tijdens de dag. En wat wat het vervolgens met je doet tijdens het eten/afvallen. Ik heb voor mezelf de 16:8 methode uitgekozen. Het hebben van een uitgeschreven simpel weekmenu bevalt me namelijk prima. Toch weer een drempeltje weg! Veel lekkere recepten, maar afgestemd op de juiste combinatie van koolhydraten en suikers. Daar werd ik toch wel erg enthousiast van!

Lekkere originele recepten

migusti gezondheid intermittent fasting

Zo ging ik aan de slag met haver-bosbessenbrood, frambozenkoekjes en een heerlijke apple-crumble. Natuurlijk ook veel groenten, vegan-gerechten en de juiste vetten. Ik moet eerlijk toegeven dat ik deze afgelopen 7 dagen weinig honger heb en me heel energiek voel. Het gevecht tegen de honger, win ik maar zelden. Maar wat blijkt…het is toch mogelijk. Dit is de beste motivatie die er is, dat het ook echt voor je werkt!

Nieuwe inzichten door intermittent fasting

Ik zeg het eerlijk, ik ben niet zo’n kookwonder in de keuken. Maar wat is het leuk als je zo’n vers gebakken brood of avondgerecht neerzet en dat iedereen in het gezin gewoon lekker mee kan eten. Je wordt er creatiever van en ik krijg zin om nog meer andere recepten uit te proberen. Zo heb ik nog nooit echt stil gestaan bij het eten van vlees. Ik eet het gewoon. Nu zie ik hoe makkelijk en lekker je vleesvervangers kunt gebruiken door de gerechten uit het boek. Iets wat ik dus vaker wil gaan doen.

Wat is nou die winst?

Wat levert het me tot nu toe verder nog op? Ik merk dat ik dus fitter en energieker ben. Ook mijn maag en darmen zijn rustiger, wat heerlijk is. Ik sport (hit-training of fullbody workout) nu vaak in de ochtend zonder te eten en dat gaat prima. Wel heel spannend eerst, want dat zou écht niet gaan lukken had ik mezelf beloofd, maar het gaat eigenlijk prima. Mijn doel was niet om heel veel af te vallen. Ik ben namelijk niet echt te zwaar, maar hou nooit vol, dus er gaat niets af. Hiermee was er binnen 7 dagen al 2 kilo af en echte hongerklop heb ik helemaal niet gehad! Geweldig dus om je lichaam even te resetten. En dan daarna natuurlijk wel beetje blijven opletten, want ‘Elk pondje…..gaat toch echt via dat bekende mondje’

Spread the word!

Eerlijk is eerlijk, het boek heeft me positief verrast. Ik krijg er al energie van bij het lezen… De Foodsisters weten je echt te inspireren. Eigenlijk moet iedereen dit gewoon eens proberen. Inmiddels is hun nieuwste herfstboek uit met nog meer recepten.

Kun je niet wachten?

Hieronder kun je gelijk per boek meer informatie bekijken en bestellen als je gelijk aan de slag wilt.

foodsisters intermittent fasting

Foodsisters – Intermittent Fasting

Waardering: 5 uit 5.
Foodsisters zonder suiker

Foodsisters – Zonder suiker

Waardering: 4 uit 5.
foodsisters gezond slank

Gezond Slank met de foodsisters

Waardering: 4.5 uit 5.

Oh ja, er is al een leuke Facebook groep waar je met al je vragen over Intermittent Fasting van de foodsisters terecht kunt. Bijvoorbeeld als je wilt weten of cappuccino drinken wel mag in de vast-periode of als je amandelmeel op is en je op zoek bent naar een alternatief …

Meer lezen?

Bekijk mijn Lees meer leuke blogs!

4 gedachten over “Review: Intermittent Fasting met de Foodsisters, verrassend snel gezonder?”

  1. Tamara Elbersen

    Ben hier zo benieuwd naar!! Ik ben zoekende naar iets voor langere tijd en om die paar kilo’s weer kwijt te raken, die er aan zijn gekomen nu ik in de overgang zit. Zo vervelend en wil weer lekker in mijn vel zitten.

  2. Wow, je maakt me erg nieuwsgierig want het klinkt als een fijne oplossing voor n constant probleem. Het lijkt me n supersysteem en wat fijn ook die recepten!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven