Review: Omdenken kaartspel – Uitdaging hoe je situaties succesvol omzeilt

Hoe krijg ik het nu aan die verstandjes van mijn kids gepeuterd dat ze het hier echt niet zo slecht hebben? Dat ál die regels tegelijkertijd heel flexibel zijn en dat ze best veel krijgen? Dat wij als ouders het beste met ze voor hebben en we ze gewoon willen helpen groot te worden. Om dit opvoeden op een leuke manier op te pakken, bedacht ik een subtiel plan, het omdenken!

Omdenken: kaartspel & opvoeden tegelijk

online marketing migusti review omdenken kaartspel

Ik had ze al vaker zien liggen in de winkel: Vertellis, Kletspot en andere leuke kaartspelletjes om het gesprek op een nonchalante manier met je kind aan te gaan. In de zomervakantie hebben we zulke spelletjes wel eens gedaan, maar ik wilde wat concreters.

Door mijn nieuwe voornemen ‘family first’, wilde ik toch echt even de diepte in met mijn kids. Wat vinden ze er nu eigenlijk allemaal van? Het Omdenken kaartspel gaat wat meer over situaties waarin je terecht komt en hoe je dan reageert. Perfect voor mijn plan!

Aan tafel

Na een lange werkdag, eten en klaarmaken voor bedtijd, was het zover. Eerst even luchtig gepolst of er nog veel huiswerk was. Dit bleek niet het geval dus konden we van start. Toen onze 7-jarige daar lucht van kreeg, schoof zij ook direct in pyjama aan tafel. Ze houdt wel van spelletjes!

Wat een leuke vragen. Over gebruik van mobiele telefoons, drukke jonge broertjes/zusjes, vrienden die liegen, omgaan met volwassenen en regels van ouders. Hoe zou je reageren en wat zeg je dan, zó herkenbaar!

We hebben echt gelachen met elkaar, heerlijk. Vooral toen die van 11 riep: ‘Is dit spel speciaal voor ons gemaakt of zo, elke vraag klopt gewoon!’ En dit terwijl ze eigenlijk niet doorhad dat ze haar eigen gedrag aan het analyseren was. Een win-win situatie zeg ik!

Quality time

Ik merk dat ik me toch soms wat schuldig voel over het feit dat ik 32 uur werk. Ik ben echt heel blij met mijn baan en daardoor kan ik ook leuke dingen met ze doen, ‘creating memories’. Een samengesteld gezin heeft helaas toch een ander financieel plaatje, dus het blijft zoeken naar de balans. Tijd voor mezelf is ook belangrijk.

Daarom mijn voornemen om echt sámen wat te ondernemen, zoals leuke spelletjes doen, maar óók meer 1 op 1. Ook omdenken dus, in plaats van dat schuldgevoel. Zondag heb ik gepoold met mijn zoon en hij deed het verdraaid goed. Zijn opmerking over mij was: ‘Ik zie echt wel dat je je best doet hoor, mam’. Dus je snapt….onze volgende date staat alweer.

Omdenkkaartspel gelijk bestellen?

Belangrijk nabrandertje!

Ik heb de eer gehad om mijn blogs te mogen schrijven over en met inspirerende levensgenieters op allerlei gebieden, zoals Mindlift, DearGoodMorning, Foodsisters, Project Gezond, Psychologie Magazine & Trisha Neve, 999 games, Brenda Kookt, Baja Bikes fietstours, etc. Allemaal ondernemers met een mooi product, bedankt daarvoor guys!

Tips

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Scroll naar boven