Samenwerken

Wat doet een (virtuele) communicatie professional eigenlijk?

Een virtuele communicatie professional = “Een zelfstandig professional die op virtuele basis (met name online vanuit haar/zijn eigen kantoor) organisaties of andere ondernemers adviseert en ondersteunt. De persoon adviseert over en zorgt voor de uitvoering van specifieke of alledaagse taken en projecten en helpt bij het inrichten van systemen en tools voor terugkerende taken.”

Andere termen die gebruikt worden zijn: Online Business Assistant, VA, virtuele A speler, Virtual Assistant, Communicatieadviseur, digitale media specialist en zelfs Online Sidekick!

migusti zzp freelance communicatie videomaker virtual assistant werkgeluk online communicatie

Voordelen van een (virtuele) communicatie professional

Sparringspartner Omdat ik zelf ook ondernemer ben, snap ik heel goed hoe druk het kan zijn en dat je het liefste alles zelf wilt doen, maar ook kwaliteit wilt blijven leveren. Door mijn ervaring krijg je een kritische frisse blik die met je meekijkt en je motiveert in je ondernemerschap. Elkaar lekker inspireren dus!

Meer effectieve tijd
Doordat ik taken uit handen neem, of jouw projecten deel oppak of ondersteun, krijg jij weer rust en tijd om je te richten op waar jij mee bezig wilt en moet zijn. Jouw ideeën, plannen en strategie, de groei van je bedrijf, of meer tijd voor de mensen waar je van houdt.

Tijdelijke inhuur
Je kunt mij op uurbasis of per week/maand inhuren. Het werken op afstand en het gericht aantal uur inhuren, maakt het samenwerken enorm flexibel. Natuurlijk kan ik ook als dat wenselijk is , soms ‘live’ met je afspreken.  Ik heb mijn eigen apparatuur en werkplek en investeer in mezelf door trainingen en opleidingen. De expertise heb je dus gewoon ‘aan boord’. 

Levert veel op!
Kijk naar de winst die je hebt als je het uurtarief van een vaste medewerker vergelijkt met dat van mij, want je hebt geen vaste personeelskosten. Jij koopt precies in wat jij op dat moment nodig hebt. Ik verzorg de klus en jij kunt deze tijd aan iets anders besteden: jouw klanten, meer omzet.  Zo verdien je me snel terug!

Groot netwerk
Door lid te zijn van verschillende groepen met diverse expertises, is er altijd een mogelijkheid om jou te helpen. Door mijn brede netwerk, kunnen we altijd jouw klus perfect afleveren.

Mijn werkwijze als virtuele communicatie professional

  1. Contact
    Eerst hebben we contact met elkaar via telefoon of videobellen om te kijken of we beiden enthousiast worden van elkaar en de samenwerking. Daarbij bespreken we kort wat de opdracht zou zijn en hoeveel tijd je denkt dat dit kost. Hier trekken we ongeveer 20 minuten voor uit en is natuurlijk geheel vrijblijvend.
  2. Onderzoek
    Vervolgens hebben we opnieuw contact over wat de opdracht precies gaat inhoud, wat je verwachtingen zijn en wanneer je tevreden bent met het resultaat en voor hoeveel uur we met elkaar per week/maand met elkaar willen samenwerken. Dit kan op vaste basis, maar ook op basis van een strippenkaart (10 of 20 uur) die je inkoopt en een heel jaar kunt gebruiken voor uren.
  3. Start
    We gaan starten met de opdracht. We houden goed contact over of de opdracht naar tevredenheid verloopt. Feedback is zeer gewaardeerd, want ik ben er tenslotte voor jou!