Frankrijk: Genieten in de Vendée

In de zomervakantie werd de bestemming de Vendée, Saint-Julian-des-landes in Midden Frankrijk aan de franse kust. Om de reis te breken, overnachten we heen in de buurt van Rouen en terug in Amiens.

9 tips voor in de Vendée

 1. Klimpark Grand Defi met veel kabelbanen en verschillende klimniveaus
 2. Strand Brem-sur-Mer heeft zand, lekker windje, strandwachten en een leuke kleine boulevard.
 3. Île de Noirmoutier, via de Passage du Gois met eb naar het eiland rijden, daar mossels zoeken of lekker weglopen en met vloed weer weg zijn (of over de brug rijden). Bekijk ook even de zoutwinning en het kasteel daar.
 4. Lokale specialiteit: De Noirmoutier aardappeltjes, uit de top 5 van lekkerste aardappels van Europa (ook te krijgen bij AH). Smaken naar zout, zand en zeewier, heerlijk….
 5. Camping met ruime plekken, heerlijk zwembad en veel meer, Village de la Guyonnière *****.
 6. Het meer Lac du Jaunay. Je kunt er omheen hardlopen, zwaar mountainbiken, vuurtje stoken of wandelen om het meer (9 km) of gewoon erin kanoën, waterfietsen of suppen.
 7. Restaurant: Even zoeken maar wat een pareltje, met uitzicht over het meer. Kids kunnen lekker spelen daar. Pas wel op, als het gaat schemeren….heel veel muggen!
 8. Toeristische markt is erg leuk in Betignolles-sur-Mer.
 9. Les Sables-d’Ollone is een leuke badplaats. Vanaf de camping is dat precies een leuke fietstocht.

Overnachten om reis te breken

Wij rijden met 3 kids achterin graag relaxt de landen door. Genoeg kadootjes, film, boeken, spelletjes mee voor op de voor- en achterbank en gaan….

Rouen

Na veel en lange files (nee, geen zwarte zaterdag, maar gewoon vette pech denk ik) waren we er wel klaar mee…. Dus pittoresk overnachten op onze franse stek, al kwamen we erg laat binnen, zo rond 22.30 uur.

Locatie was top, dus als je wilt overnachten in Le Cardonnet, een ruim origineel en beetje mysterisch Frans landgoed met verschillende cottages op de grond (waar dan weer niemand zit), is dit echt een aanrader. Vraag ook rustig een rondleiding, dat doet de dame in charge graag. Haar baas heeft het druk met de verhuur, het graan en het vissen 😉

Amiens

Beetje triest als je de stad binnengaat, maar wat heeft het ons verrast. De 5 leuke dingen om te doen zijn:

 • Foto nemen & bezoek aan Cathédrale Notre-Dame d’Amiens
 • Drankje doen in populaire straatje met restaurantjes in Rue du Don of Rue des Bondes
 • Eten bij de Italiaan La Dolce Vita of ergens bij Quai Belu
 • Lokaal biertje meenemen als souvenier van Ocean de biere
 • Overnachten in hip Ikea appartement in centrum Les Augustins.

Lees ook andere Travel & Trips

Scroll naar boven