Rondreis Nieuw Zeeland: Sublieme tips voor Noordereiland & zuidereiland

Een land dat alles te bieden heeft! Verschillende klimaten, ongerepte natuur, een drukke hoofdstad, uitgestrekte graslanden, gletsjers en natuurlijk veel schapen. Je kijkt hier telkens weer je ogen uit. Het land van de vriendelijke Maori’s is zeker het bezoeken waard. Ik deed dit jaren geleden met de Kiwi Experience. Een groepsreis voor jongeren, maar voor elke leeftijd is dit een pareltje. Vandaar mijn reisverslag…… uit de oude doos!

Backpacken in Nieuw Zeeland: Noordereiland

route rondreis nieuw zealand

We landden vanuit Australië in Auckland, de hoofdstad van Nieuw Zeeland met 1 miljoen inwoners gebouwd op 7 verschillende vulkanen, de overige 3 miljoen mensen wonen op de rest van de twee eilanden. Stel je de ruimte voor die je hebt!!! Hoe dan ook, we bleven daar een paar dagen en boekten de Kiwi Experience, aangezien we klaar waren voor alles wat Nieuw-Zeeland te bieden had.

We gingen eerst naar het stinkende Rotorua , het was grappig om de warmwaterbronnen en kokende modder te zien en ook de vulkanen die nog actief waren. Eng….!!!!
Daarna gingen we door naar Waitomo om in het bos te wandelen.

Parachutespringen

Daar gaan we, naar Lake Taupo , een prachtig groot meer in een krater (goede forel trouwens!) Hier hebben we besloten om te gaan skydiven. Heel spannend om in een vliegtuigje te zitten en dan gaat de deur open en je moet eruit…..DOE IK ECHT???…ja, geen weg terug….ER GAAN WE!!! Het was eng, maar fantastisch! Je hebt eerst zo’n snelheid (tot 200 K’s per minuut) en dan is het gewoon relaxen, de parachute gaat open en je hebt alle tijd om rond te kijken en de grond steeds dichterbij te zien komen.

migusti travel nieuw zeeland rotorua rondreis
migusti workation remote werken digital nomad australie nieuw zeeland werken en reizen

Doorgereden naar River Valley , adembenemend. Er kan veel gewandeld worden, we hebben net wat volleybal gespeeld en genoten van de rivier en de trampoline. 

Backpacken in Nieuw Zeeland: Noordereiland

Toen was het al tijd om het noordelijke eiland bij Wellington te verlaten en het zuidelijke deel te verkennen. Onmiddellijk begonnen kajakken in het Abel Tasman (Nederlandse dude) National Park en loop de velden en langs de verschillende baaien. We zagen pannenkoekenrotsen en kalkstenen ‘blowholes’ en heel veel zeehonden daar aan de kust!

Toen werd het een stuk kouder, we gingen steeds meer richting de Franz Josef glacier (gletsjer). Het regende ook constant, dus we werden steeds kletsnat. Eerst moesten we wandelen door een bos met mooie steile heuvels en een waterval die we moesten oversteken. Daarna veranderden we van schoenen en moesten we dichter bij het ijs komen. Gelukkig hield het op met regenen, want het werd waarschijnlijk te koud. Het was ook spannend om die grote ijsrots te beklimmen, omdat het glad was, maar het is ons gelukt. Niet helemaal naar de top, maar dat vond ik niet erg! (dat was alleen voor de jongens… ik nam niet eens de moeite om me beledigd te voelen!)

migusti travel nieuw zeeland franz josef glacier rondreis
photo of a man walking on boardwalk
Photo by Tyler Lastovich on Pexels.com

Meer wandelen, rond Lake Madison, sommigen gingen naar Milford Sound. Deze mooie maar dreigende omgeving, maakte een donker randje om onze reis.

We stapten in de bus en reden naar Queenstown, eindelijk een grote stad met meer activiteiten. Aangezien ik die dag 22 werd, was mijn cadeau om te gaan rivierboarden. Ik verdronk bijna, maar het was erg leuk. Ook het feest ‘s avonds was gezellig, er kwam zelfs een echte taart aan!!!! Dan door naar Mount Cook waar heel veel heuvels waren, dus weer helemaal anders! Weer veel schitterend rondgelopen en de Fox Glacier gezien. Steeds meer dingen om te doen, we gingen raften. Laten we verder gaan op de Rangita Rafts! Nieuw stadsleven, Christchurch, weer leuke bars….en heel veel FUN.

Tips om lekker op reis te gaan

  • Kijk voor verre reizen eens tussen het aanbod van Sawadee rondreizen
  • Meer een Zuid Afrika fan? Dan raad ik De Jong Intra vakanties aan.
  • Of ben je avontuurlijk en pak je liever de camper?
  • Liever stedentripje doen? Bij Slangenreizen heb je leuke aanbiedingen.

» Meer leuke blogs over Travel