Stedentrip Valencia: Lekker beppen op de fiets!

Afgelopen april ging ik met de twee oudste van 12 en 14 weer een stedentrip Valencia doen. Heerlijk die #Q-time! Hele spontane gesprekken. Toch geeft op elkaars lip zitten ook hele andere inzichten.

Stedentrip Valencia

Na onze vorige traditionele stedentrips naar Lissabon en Barcelona, stond nu Valencia op het programma. De weersverwachting was niet waar we op hoopten, maar daar stel je je dan maar op in. En wat waren we blij dat we die hoosbuien van de week ervoor niet hadden! Deze kindvriendelijke stad is echt een aanrader.

Fietsend de stad door

In een vreemde stad, is het altijd even je weg vinden. Dat vind ik echt een stoere uitdaging van ons. Zoals ook in Barcelona en Lissabon zochten we hier naar een manier om de stad snel eigen te maken. Fietsen! Via het populaire Baja Bikes kun je met je kinderen een toer doen en krijg je zelfs een Nederlandse gids. Dé perfecte manier om snel de highlights van de stad te zien en de route in je hoofd te prenten. Altijd vrolijke gemutste gidsen die ons veel leuke dingen vertelde over de stad. Zo weten wij nu waar de Serrano ham vandaan komt en dat de oude stadsrivier El Rio is omgetoverd tot een geweldig groen park door de hele stad, Turia gardens.

Hobbels onderweg

Ondanks dat we bij aanvang gelijk onze rugzak met laptop kwijt waren en mijn dochter flauw viel, hebben we erg genoten. Maar af en toe was het lastig. Mijn kinderen bruisen van energie. Mijn batterij was aan het einde van de dag nog 2%. Toch maar even uitgelegd. “Jongens, laat mam maar even, ik moet even opladen. Gaan jullie samen even wat doen”. Ze vonden het maar een beetje suf, tijd voor duidelijkheid. “Zie het zo. Jullie zijn de Iphone XR en mam is een Iphone 4. Ik moet gewoon vaker aan de lader en kan niet hetzelfde als jullie”. Toen viel het kwartje! Ik kreeg af en toe even tijd voor mezelf, zonder gemopper. Ook werd mij nog lief verteld, dat ik eigenlijk wel meer op een Iphone 6 leek….

Verassende inzichten

Omdat je zo op elkaars lip zit tijdens een stedentrip in valencia, krijg je vaak een spiegel voor en merk je irritaties onderling. Het viel mij op dat mijn dochter dingen heel makkelijk kan laten gaan. Ze heeft zeker een standpunt, maar strijkt snel over haar hart en is nooit lang boos. Mijn zoon houdt van structuur en duidelijkheid. Een stedentrip met verassingen is daarom lastig en dat merkte ik ook zeker aan zijn gedrag. Wat hebben we gebotst en wat kon hij (lang) boos zijn. We moesten flink praten, maar soms was dat gewoon niet genoeg. Het frustreerde mij soms ook zo, dat ik thuis vertelde dat ik dit dus niet meer zo ging doen. Waarop mijn vriend zei dat ik dat twee jaar geleden ook al riep. Dan denk ik weer aan die quote ”Conflict is growth trying to happen”. En dát wil ik, dus we gaan gewoon weer!

Meer weten?

Lees meer over vakanties werkend of met kinderen en leuke er-op-uit tips!

Winkelwagen