Makkelijk! Zo maak je heerlijke gezonde ontbijtmuffins voor pubers

MiGusti Food ontbijtmuffins met havermout banaan en rozijnen

Nee, ze nemen geen boterhammen mee naar school. Herkenbaar, want soms ben ik ook wel van het gemak. Hoe makkelijk is dit (zelf aan te passen) recept voor gezonde volkoren ontbijtmuffins met havermout. Je kunt er verschillende soorten van maken. Nadat ze afgekoeld zijn, kun je ze trouwens ook invriezen. Zo mag mijn ochtend elke dag wel beginnen!

Ontbijtmuffins met havermout, banaan en rozijnen

Deze ontbijtmuffins van havermout, banaan en rozijnen zijn voedzaam en bevatten geen toegevoegde suikers. Ze zijn ook nog eens heel makkelijk en snel gemaakt. Je mengt eerst alles in een kom en vervolgens gaan ze de oven in. Je kunt ze ook de avond van te voren maken, kun je in de ochtend wat langer blijven liggen.

Dit heb je nodig (4 muffins)

  • 50 gram havermout
  • 1 groot ei
  • 1 banaan
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • handje rozijnen
  • snuf zout

Zo maak je het

Verwarm de oven op 180 graden. Doe de havermout, banaan, ei, bakpoeder, kaneel en zout in de blender en blend tot een egaal beslag. Doe het beslag in een kom en roer de rozijnen erdoor.

Vet een muffin bakvorm in met kokosolie of boter. Verdeel het beslag over 4 vormpjes en bak de muffins gaar in 30 minuten. Laat de muffins afkoelen. Heerlijk met agave.

Variatie?

Je kunt natuurlijk verschillende varianten maken. Hier zijn populair:

  • Chocolade (puur) met kokos
  • Appel of peer vulling
  • Aroma van vanille toevoegen
  • bosbessen
  • wortelschaafsel en wat koekkruiden (soort carrotcake)

TIP! Ook lekker is het notenvruchtenbrood, dus pak het recept van de foodsisters er ook eens bij.

Geef een reactie