Stedentrip – Barcelona

Barcelona met zijn nachtleven, zandstrand en levendige vibe is een must voor een stedentrip in Spanje. De stad is prachtig door de monumentale gebouwen, de variatie aan wijken, en het straat- en nachtleven.

[metaslider id=”158″]

8 tips voor stedentrip naar Barcelona

1. Ramblas

De boulevard, las Ramblas. ‘La Rambla’, is de hartslagader van de stad. 
Er is veel te zien en te doen: Lekker flaneren, tapas te eten, te genieten van straattheater en de fontein te bezoeken (plaça de catalunya).

2. Camp Nou

Boek het voetbalstadion en kijk je ogen uit. De tour hebben wij niet gedaan, er is genoeg te zien, want het museum is gratis toegankelijk en heeft veel bekers, foto’s en verhalen.

3. Sagrada Familia

De Sagrada Familia, de kerk van de Heilige Familie, is het symbool van Barcelona en het onvoltooide levenswerk van Antonio Gaudí. 
Men is al in 1883 begonnen met de bouw ervan, maar nog altijd vindt u hier steigers en bouwkranen, maar is bijna klaar met restoratie (2030).

4. Park Güell

Aan de noordrand van de stad bevindt zich Park Güell , een bijzonder park met opvallende architectuur. Eusebio Güell was een goede vriend van Antonio Gaudí. Gaudí ontwierp het en had het aanvankelijk bedoeld als chique tuinstad, maar daar bleek niets van terecht te komen. Uiteindelijk zijn er maar twee huizen gebouwd van de geplande zestig. Gaudí deed namelijk inspiratie op voor dit werk in Engeland, in de glooiende landschapstuinen en natuurlijke stadsparken. Vandaar ook de naam, Park, met een ‘k’, Güell. Voor een prachtig uitzicht over de hele stad volgt u de paden naar boven.

5. Plaça de Catalunya

Dit is het centrale plein van de stad. Vanuit café Zürich met zijn heerlijke terrassen bekijkt u het gaan en staan op wat wij het hart van de stad noemen. Vanaf Plaça de Catalunya, waar u heerlijk kunt relaxen op een van de bankjes, loopt u direct de Paseo de Gracia in, de zogenaamde Champs-Élysées van Barcelona. Aan deze brede straat vindt u een duizelingwekkende hoeveelheid winkels, bars en tapas-restaurants. Aan de zuidkant van Plaça de Catalunya kunt u beginnen aan een wandeling over de Ramblas. ‘s Avonds is er een mooie voorstelling van de fontein.

6. Fietstour

Met deze fietstocht – van bijvoorbeeld baja bikes – is geweldig om zo snel de stad eigen te maken en het verhaal van Barcelona te leren kennen.

7. Stranden

Wat super dat het strand om de hoek is. Pas wel op voor tasjesdieven! Ook aan de kust is het heerlijk vis eten en moijito’s drinken.

8. Parc de la Ciutadella

Dit prachtige park is het ideale rustpunt bij uitstek. Het grootste park van Barcelona is daarom ook zeer geliefd bij de inwoners van de stad zelf. Vooral op zondag is het hier heel druk en ziet u overal mensen van de natuurlijke omgeving genieten. Het is een ideale plek om heerlijk te picknicken, een boek te lezen of om bij te komen of bij te kletsen, trommelaars te bekijken, de dierentuin te bezoeken of de vijver te bekijken.

Overnachten tijdens stedentrip Barcelona

Wij zoeken altijd via booking.com om een leuke B&B te vinden. Hieronder kun je alvast zoeken. In het centrum zijn er veel betaalbare locaties. Wij zaten in Jupiter hotel met heerlijk ontbijt en een zwembad op de rooftop!

Booking.com

Praktische informatie over Barcelona

  • Reistijd: U kunt eigenlijk het hele jaar door goed naar Spanje reizen. Toch is de periode tussen mei en oktober het meest geschikt en populair.
  • Transport: Goede metro, bussen en trammetjes in de stad. En autosnelwegen zijn goed onderhouden.
  • Grenscontrole: Geen visum nodig, maar wel een paspoort of ID kaart die nog 3 maanden geldig is
  • Veiligheid: Het is een veilig land, maar ook in de stad en vooral in de metrostations en op het strand zijn er zakkenrollers.
  • Geld: Het is niet duur (rond nederlandse prijzen) en je kunt gewoon betalen met de Euro. Veel pinplekken en contactloos betalen.
  • Medisch: Smeer goed in met de zon, muggenspul is een aanrader, maar valt mee
  • Eten: Het diner is pas laat, vanaf 20.30 uur wordt het druk in de restaurantjes en barretjes. Er wordt vaak begonnen met kaas, olijven en brood (tegen betaling). Verse vis en vlees is populair als gerecht, maar ook voor vegetariërs is er voldoende keus. Het is niet verplicht om fooi te geven, maar het wordt wel op prijs gesteld.

Leuk om te weten…

Barcelona is de op een na grootste stad van Spanje. Alleen de hoofdstad Madrid telt meer inwoners. Het is de hoofdstad van de autonome regio (Comunitat Autònoma) Catalonië en van de provincie Barcelona.

Leuk, bekijk dan meer Travel & trips

Scroll naar boven